BEL ONS: (038) 453 42 70

Baanstatus

Baanstatus

Is de baan open? Kun je gebruik maken van de oefenfaciliteiten? En zijn er eventuele bijzonderheden van toepassing? Op deze pagina vind je alle informatie rondom de baanstatus. Deze wordt elke ochtend om 8.00 uur (’s winters 8.30 uur) geactualiseerd.

Golfen in de winter, wat is er anders? (november t/m maart).
Winterse omstandigheden maken dat er voor de golfer in de baan het nodige verandert. Dat geldt zowel voor de tees, de greens als het spelen vanaf de fairway. Ook gelden er enkele tijdelijke regels. Bij vorst en/of rijp zijn er extra aanpassingen. Het is van groot belang dat je goed kennis neemt van al deze (mogelijke) wijzigingen. Klik daarom HIER voor het hele verhaal! Wees ook in de winter zuinig op onze mooie baan. Daar hebben we na de winter weer profijt van!

Bij rijp altijd draagtassen!
De kans op rijp neemt met de naderende winter weer toe. (Rijp is een witte aanslag die zich bij temperaturen onder nul afzet op gras, struiken en voorwerpen als daken, hekken en auto’s. Rijp ontstaat uit mist en dauw: bij vorst gaat de waterdamp direct over in ijskristalletjes, die als een fraaie witte aanslag zichtbaar worden)
Bij rijp zijn er wintergreens en mag je niet met een trolley of buggy de baan in. Er is alleen een draagtas toegestaan. Dus zorg dat je altijd een draagtas bij je hebt of boek wat later een in de ochtend een starttijd als er minder kans op rijp is.
Als de rijp is verdwenen zijn vaak trolleys en of buggy’s weer toegestaan, zie hiervoor de informatie op de infoborden bij hole 1 en 10 of op de website en bij ‘baaninfo’ in de EGolf app

  • ATTENTIE: Omdat elke dinsdagochtend het gras op de drivingrange wordt gemaaid, wordt het uitgeven van drivingrangeballen op maandagavonden 2 uur vóór zonsondergang gestopt en weer vrijgegeven direct na het maaien op dinsdagochtend. (n.v.t. gedurende de wintermaanden)

Baan

Open

Qualifying

Ja

Vervoer

Draagtassen, trolleys en buggy's toegestaan

Greens

Zomer

Driving range

Open
Par 3 baan is open. Puttinggreen is open. Chipping area is open.

Greenfee

Als gastspeler (greenfeespeler) ben je van harte welkom.

Baanagenda

Bekijk hier de baanagenda van Golfclub Zwolle.

Shop

Het assortiment voorziet in de eerste behoeften van elke golfer.

Elke keer is het weer een uitdaging

Elke keer is het weer een uitdaging