Weer en Wind wedstrijd

Weer en Wind wedstrijd 7 oktober 2023

De afgelopen weken hebben wij allen te maken met een regenachtige herfst en zeer natte baancondities. Het was dus spannend of wij onze jaarlijkse Weer- en Windwedstrijd, ter afsluiting van het seizoen, konden laten plaatsvinden. ’s Morgens om 8 uur konden we pas controleren of de geplande wedstrijd door kon gaan. En…. We hadden het geluk om 9 holes te kunnen spelen. Het achterste gedeelte van het clubhuis was in herfstsfeer gebracht. Er waren 33 deelnemers, die in flights van 3, de spelvorm Texas scramble speelden. Na een korte uitleg over de wedstrijd kon er vanaf 11.04 gestart worden op hole 1. Het weer was ons redelijke gunstig gezind. De baan was soppig en zwaar. Maar iedereen was blij om toch te kunnen spelen. Na afloop werd de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt: de flight van DiniBroeks, Annemarie Kuiper en Annelies Schoon had de meeste punten bij elkaargespeeld. Omdat deze wedstrijd de afsluiting van het zomerseizoen is, werd traditiegetrouw bekend gemaakt wie de Golfster van het jaar over 18 holes was geworden. Daarnaast werd dit jaar voor het eerst ook een Golfster van het jaar over 9 holes gehuldigd. Golfster van het jaar, 18 holes, werd na een spannende strijd Gineke Borger.
Golfster van het jaar, 9 holes werd Angelique Boeree. Birdiekampioen werd met grote voorsprong Leonie Schouten. Voor het eerst hebben we de meest trouwe bezoekster van de damesdag in het zonnetje gezet, in 2023 was dat Jet Dubbeldam. Dit jaar zijn er geen wijzigingen in de samenstelling van de damescommissie, dus na het officiele gedeelte kon iedereen zich te goed doen aan een goed gevulde borrelplank. En het bleef nog lang onrustig in het gedeelte achter de open haard.