Protocol verantwoord golfen

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN OP GOLFCLUB ZWOLLE
Versie 1 juli 2020


Algemene regels

Vooraf online reserveren van een starttijd is verplicht.
9 holes, 18 holes en / of Par 3
Greenfeespelers welkom
Maximaal 4 personen in 1 flight.

Ben je van plan om een ronde te spelen dan is vooraf reserveren van een starttijd landelijk verplicht. Gelukkig hebben wij hiervoor reeds het reserveringssysteem geïntegreerd in de club. Ook greenfeespelers en sponsoren zijn welkom en moeten hier een starttijd voor reserveren. Het maximale aantal spelers in één flight is vastgesteld op 4.

Aangekomen op Golfclub Zwolle vragen we je ruim te parkeren en de aangegeven routing en aangekondigde instructies op te volgen. Ook gebruikers van de handicart willen wij vragen de aangegeven routing buiten te volgen (dus rechtsom het clubhuis rijden). Greenfeespelers en introducées dienen zich te melden bij de receptie.

Voor en na je ronde gebruik maken van de horeca

Sinds 1 juni is het mogelijk om gebruik te maken van de horecafaciliteiten. Uiteraard met in acht nemen van de opgestelde regels. Wij willen u nadrukkelijk vragen de instructies op te volgen. Houd u svp aan de maatregel ‘wait to be seated’ om plaats te nemen in het binnen gedeelte van de horeca. Op het terras vragen wij u om plaats te nemen aan één van de (opgeruimde) tafels, volgens aangegeven tafel opstelling. Afrekenen doen wij bij u aan tafel.

Sinds 1 juli vervalt de verplichting voor registratie en een gezondheidscheck voor zowel voor het binnen deel horeca als het terras. De overige voorgaande regels blijven gehandhaafd.

Mogelijkheden op drivingrange en oefenfaciliteiten zijn beperkt, trainingstijd beperkt

Op de drivingrange zijn 12 afslagplaatsen beschikbaar om gebruik van te maken. Op de chipping green mogen niet meer dan 6 personen oefenen en op de putting green zijn dit er 6. Heb je geen starttijd gereserveerd maar wil je wel trainen dan kan dat dus. We willen hierbij  verzoeken om een trainingssessie niet voor of na een ronde golfen te plannen. Deze regel kunnen wij niet streng handhaven. Daarom is hier is eigen verantwoordelijkheid en sociaal gedrag naar elkaar toe van het grootste belang om problemen en conflicten te voorkomen.

Pro Team Zwolle verzorgt de lessen

De pro’s van Pro Team Zwolle hebben groepslessen tot 10 personen (inclusief pro’s) weer hervat. Voor de lessen van pro’s zijn afslagmatten gereserveerd. Het plannen van een les bij David en Joseph kan via hun online agenda.

Receptie en Shop geopend, maximaal 6 bezoekers tegelijk binnen

De receptie en shop zullen geopend zijn voor praktische zaken. Ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM voor social distance en is er een vastgestelde routing die u dient op te volgen. Hoewel de dames ook erg blij zullen zijn jullie weer te mogen helpen willen we oproepen alleen het receptie gebouw te bezoeken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld voor het opwaarderen van een ballensleutel, de aanschaf van golfbenodigdheden of voor een calamiteit.

Vanaf 1 juli zal ook de ingang aan de voorzijde van het clubgebouw opengesteld worden voor zowel in als uitgang. Via belijning en pijlen zal dit aangegeven worden. De ruimtes van het clubhuis blijven gemaximeerd voor aantallen bezoekers zoals eerder aangegeven.

Ga thuis naar het toilet.

De toiletten in het clubhuis zullen beperkt beschikbaar zijn en wij roepen dan ook op om voor je bezoek aan Golfclub Zwolle thuis naar het toilet te gaan. We begrijpen dat de nood hoog kan zijn en daarvoor is het toilet beschikbaar, echter er kan maar door 2 personen tegelijk gebruik gemaakt worden  van de toiletruimte. De kleedkamers zijn wel toegankelijk en er kan ook gedoucht worden, wel doen we ook hier een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en roepen we op hier minimaal gebruik van te maken.

Regels in de baan

Wanneer je een ronde speelt op Golfclub Zwolle zullen er een aantal regels en de etiquette anders zijn dan normaal gesproken. Alles is hierbij gericht op minimaal contact met materialen en voorwerpen.

Houd afstand en zorg voor goede doorstroom

Wanneer je als flight sneller speelt dan de flight voor jou, dan mag er doorgelaten worden. Wij verzoeken een snelle flight afstand te houden en niet aan te dringen. Een langzame flight roepen wij op om de bal op te pakken en door te lopen of door te laten. Geef in laatste geval alle ruimte. Aansluiting houden bij de voorgelegen flight blijft hierbij de richtlijn.

Geen contact met voorwerpen anders dan eigen golfbal en materiaal

Vermijd ieder contact met andere voorwerpen dan jouw eigen golfbal. De holecups zijn gelijk aan het maaiveld (of iets daaronder) geplaatst. Ballenwassers zullen niet beschikbaar zijn en ook prullenbakken zijn afgedekt. In de bunkers zullen geen harken liggen. Als een bal in een voetstap ligt mag de bal verplaatst worden. Je wordt verzocht om de bunker wel ‘netjes’ achter te laten door deze glad te strijken met de voeten of een golfclub.

Vanaf 1 juni is het mogelijk om een Qualifying ronde te spelen. De regels voor een Q-ronde staan vermeld op onze website.

Respecteer en volg de aanwijzingen van de toezichthouders

Eén van de belangrijkste voorwaarden om open te kunnen is dat er altijd één of meerdere toezichthouders aanwezig zijn op Golfclub Zwolle. Zij zullen toezien op naleving van bovenstaande regels en uitvoering van het protocol. Toezichthouders zullen herkenbaar zijn door het dragen van een groen hesje. Het team van vrijwilligers van de Marshals heeft zich hiervoor beschikbaar gesteld en dat waarderen wij enorm. Wij roepen iedereen die zich op Golfclub Zwolle begeeft dan ook op om de aanwijzingen van de toezichthouders te respecteren en op te volgen. Toezichthouders hebben hierbij de onvoorwaardelijke steun van het bestuur en management. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot het verzoek om te vertrekken.

Regels RIVM voor hygiëne en social distancing ook van kracht op Golfclub Zwolle

De regels voor maximale hygiëne en social distancing zijn ook op Golfclub Zwolle van kracht. Zo is dit protocol opgesteld, en waar deze tekort schiet zullen wij terugvallen op deze regels. In de bijlage een visuele uitwerking hiervan.

Tot slot

Tot slot willen wij een ieder erop attenderen dat we met deze versoepeling zorgvuldig om moeten gaan. Uiteraard zijn wij met z’n allen verheugd om onze gezamenlijk passie weer op te kunnen pakken. Tegelijk moeten wij ons ervan bewust zijn dat dit alleen onder strikte voorwaarden kan en dat naleving hiervan om meerdere reden van wezenlijk belang is.

  1. Ons ledenbestand is grotendeels opgebouwd uit golfers die tot de risicogroep behoren. Je hebt geen last van Corona totdat je het hebt, ga hier alsjeblieft zorgvuldig mee om en maak een weloverwogen keuze om wel of niet komen golfen!
  2. Golf is één van de eerste sporten die weer beoefend mag worden, we vervullen hiermee een voorbeeldfunctie om aan te tonen dat er verantwoord gesport kan worden. We rekenen hierbij op jullie medewerking!

 

HORECA SPECIFIEK (aanvullend op protocol golf)

Binnen
maximaal 50 gasten
1,5 meter afstand vanaf 3 personen
Wait to be seated,  checkgesprek vervalt per 1 juli


Wil je naar de club komen voor lunch of diner en wil je zeker zijn van een tafel dan raden we aan om vooraf te reserveren. Voor lunch kun je reserveren tussen 12:00 – 13:00 uur en voor het diner starten wij met 2 shifts van 17:00 -18:45 en van 19:00 – 21:00. Je kan reserveren door te bellen met 038-4524316 of online door te mailen naar horeca@golfclubzwolle.nl . Wanneer je mailt is de reservering definitief zodra deze is bevestigd. Wij nemen reserveringen aan tot 7 dagen van tevoren.

U kunt uitsluitend via het terras in het clubhuis naar binnen. Vanuit daar vragen wij om nadrukkelijk de instructies van het personeel en de routing te volgen.

In het clubhuis zullen wij een gering aantal tafels voor 2 personen opstellen, daar kun je plaats nemen binnen 1,5 meter. Voor de overige tafels zullen wij 1,5 meter afstand aan tafel waarborgen.
Mocht je een reservering plaatsen voor 3 personen of meer die uit hetzelfde huishouden komen, geef dit dan s.v.p. aan.

Je kunt plaats nemen aan een tafel op aanwijzing van één van onze medewerkers. Bij de ingang zullen we dit aangeven door middel van ‘wait to be seated’.

Op het terras
Reserveren niet nodig
1,5 meter afstand vanaf 3 personen
Zitten verplicht
Alleen opgeruimde tafels beschikbaar
Checkgesprek vervalt per 1 juli

Om plaats te kunnen nemen op het terras is er geen reservering nodig (tenzij je zeker wil zijn van een plekje).  We hebben het terras ingericht op basis van 1,5 meter afstand voor meer dan 3 personen. Ook hier zullen er een aantal tafels voor 2 personen beschikbaar zijn, binnen 1,5 meter.

Op het terras mag je als gast alleen zittend aanwezig zijn, niet staand.

We zullen het terras zo inrichten dat je slechts via één zijde hier op kunt lopen. We zullen je zoveel als mogelijk bij de toegang ontvangen en je een plaats aanwijzen. Je kunt uitsluitend plaatsnemen aan tafels die afgeruimd zijn. Wij zijn verplicht om na ieder bezoek de tafels, stoelen en menukaart grondig te reinigen.

Ook op het terras geldt dat we zitplaatsen op 1,5 meter afstand  creëren. Verder zullen er zitplaatsen zijn voor 2 personen, die niet gehouden zijn aan 1,5 m afstand.

Een eerste deel van het terras is begin  juni overkapt door middel van parasols. Medio juli zal een 2e deel ook overkapt zijn en hebben we ook buiten een behoorlijke overdekte zitcapaciteit. Mocht je toch onverhoopt binnen plaats willen nemen dan kunnen we een reservering maken als we het maximum van 50 personen nog niet hebben bereikt.

Contactloos betalen

Om af te rekenen zullen wij u vragen om uitsluitend contactloos te betalen door middel van pin of creditcard. Wij hebben hiervoor een mobiel pin apparaat beschikbaar en komen bij u aan tafel.

 


Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Sign In