Protocol verantwoord golfen

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN OP GOLFCLUB ZWOLLE.  (versie 28 mei 2020)

Algemene regels

Vooraf online reserveren van een starttijd is verplicht.
9 holes, 18 holes en / of Par 3
Greenfeespelers welkom
Maximaal 3 personen in 1 flight.

Ben je van plan om een ronde te spelen dan is vooraf reserveren van een starttijd landelijk verplicht. Gelukkig hebben wij hiervoor reeds het reserveringssysteem geïntegreerd in de club. Ook greenfeespelers en sponsoren zijn welkom en moeten hier een starttijd voor reserveren. Het maximale aantal spelers in één flight is vastgesteld op 3.

Aangekomen op Golfclub Zwolle vragen we je ruim te parkeren en de aangegeven routing en aangekondigde instructies op te volgen. Greenfeespelers en introducées dienen zich te melden bij de receptie.

Voor en na je ronde gebruik maken van de horeca

Met ingang van 1 juni is het mogelijk om gebruik te maken van de horecafaciliteiten. Uiteraard met inachtneming van de opgestelde regels, zie verderop in dit document.

Mogelijkheden op drivingrange en oefenfaciliteiten zijn beperkt, trainingstijd beperkt

Op de drivingrange zijn 12 afslagplaatsen beschikbaar om gebruik van te maken. Op de chipping green mogen niet meer dan 6 personen oefenen en op de putting green zijn dit er 6. Heb je geen starttijd gereserveerd maar wil je wel trainen dan kan dat dus. We hanteren wel maximale trainingstijden; op de drivingrange is dit 30 minuten, op putting- en chipping green zijn dit maximaal 15 minuten. Voor een trainingssessie ben je dus maximaal 1 uur welkom op Golfclub Zwolle. We willen hierbij met klem verzoeken om een trainingssessie niet voor of na een ronden golfen te plannen. Deze regel kunnen wij niet streng handhaven. Daarom is hier is eigen verantwoordelijkheid en sociaal gedrag naar elkaar toe van het grootste belang om problemen en conflicten te voorkomen.

Pro Team Zwolle verzorgt de lessen

De pro’s van Pro Team Zwolle zullen met ingang van heden hun groepslessen tot 10 personen (inclusief pro’s) weer hervatten. Voor de lessen van pro’s zijn afslagmatten gereserveerd. Ook voor een afspraak met de pro’s geldt de regel dat je 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig mag zijn. Het plannen van een les bij David en Joseph kan via hun online agenda.

Receptie en Shop geopend, maximaal 6 bezoekers tegelijk binnen

De receptie en shop zullen geopend zijn voor praktische zaken. Ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM voor social distance en is er een vastgestelde routing die u dient op te volgen. Hoewel de dames ook erg blij zullen zijn jullie weer te mogen helpen willen we oproepen alleen het receptie gebouw te bezoeken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld voor het opwaarderen van een ballensleutel, de aanschaf van golfbenodigdheden of voor een calamiteit.

Ga thuis naar het toilet.

De toiletten in het clubhuis zullen beperkt beschikbaar zijn en wij roepen dan ook op om voor je bezoek aan Golfclub Zwolle thuis naar het toilet te gaan. We begrijpen dat de nood hoog kan zijn en daarvoor is het toilet beschikbaar, echter er kan maar 1 persoon tegelijk gebruik maken van de toiletruimte. De kleedkamers en de volledige ondergrondse verdieping zullen niet toegankelijk zijn.

Regels in de baan

Wanneer je een ronde speelt op Golfclub Zwolle zullen er een aantal regels en de etiquette anders zijn dan normaal gesproken. Alles is hierbij gericht op minimaal contact met materialen en voorwerpen.

Geen voorrang, houd afstand en zorg voor goede doorstroom

Wanneer je als flight sneller speelt dan de flight voor jou, heb je geen voorrang op die flight. Wij verzoeken een snelle flight afstand te houden en niet aan te dringen. Een langzame flight roepen wij op om de bal op te pakken en door te lopen. Aansluiting houden bij de voorgelegen flight is hierbij de richtlijn.

Geen contact met voorwerpen anders dan eigen golfbal en materiaal

Vermijd ieder contact met andere voorwerpen dan jouw eigen golfbal. De holecups zijn gelijk aan het maaiveld (of iets daaronder) geplaatst. Ballenwassers zullen niet beschikbaar zijn en ook prullenbakken zijn afgedekt. In de bunkers zullen geen harken liggen. Als een bal in een voetstap ligt mag de bal verplaatst worden. Je wordt verzocht om de bunker wel ‘netjes’ achter te laten door deze glad te strijken met de voeten of een golfclub.

Vanaf 1 juni is het mogelijk om een Qualifying ronde te spelen. De regels voor een Q-ronde staan vermeld op onze website.

Respecteer en volg de aanwijzingen van de toezichthouders

Eén van de belangrijkste voorwaarden om open te kunnen is dat er altijd één of meerdere toezichthouders aanwezig zijn op Golfclub Zwolle. Zij zullen toezien op naleving van bovenstaande regels en uitvoering van het protocol. Toezichthouders zullen herkenbaar zijn door het dragen van een groen hesje. Het team van vrijwilligers van de Marshals heeft zich hiervoor beschikbaar gesteld en dat waarderen wij enorm. Wij roepen iedereen die zich op Golfclub Zwolle begeeft dan ook op om de aanwijzingen van de toezichthouders te respecteren en op te volgen. Toezichthouders hebben hierbij de onvoorwaardelijke steun van het bestuur en management. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot het verzoek om te vertrekken.

Regels RIVM voor hygiëne en social distancing ook van kracht op Golfclub Zwolle

De regels voor maximale hygiëne en social distancing zijn ook op Golfclub Zwolle van kracht. Zo is dit protocol opgesteld, en waar deze tekort schiet zullen wij terugvallen op deze regels. In de bijlage een visuele uitwerking hiervan.

Tot slot

Tot slot willen wij een ieder erop attenderen dat we met deze versoepeling zorgvuldig om moeten gaan. Uiteraard zijn wij met z’n allen verheugd om onze gezamenlijk passie weer op te kunnen pakken. Tegelijk moeten wij ons ervan bewust zijn dat dit alleen onder strikte voorwaarden kan en dat naleving hiervan om meerdere reden van wezenlijk belang is.

  1. Ons ledenbestand is grotendeels opgebouwd uit golfers die tot de risicogroep behoren. Je hebt geen last van Corona totdat je het hebt, ga hier alsjeblieft zorgvuldig mee om en maak een weloverwogen keuze om wel of niet komen golfen!
  2. Golf is één van de eerste sporten die weer beoefend mag worden, we vervullen hiermee een voorbeeldfunctie om aan te tonen dat er verantwoord gesport kan worden. We rekenen hierbij op jullie medewerking!

HORECA SPECIFIEK (aanvullend op protocol golf)

Binnen
reserveren
maximaal 30 gasten
1,5 meter afstand vanaf 3 personen
Wait to be seated & Checkgesprek

Eén van de voornaamste regels waar wij aan moeten voldoen is dat er vooraf gereserveerd moet worden om binnen te zitten. We mogen maximaal 30 gasten tegelijkertijd binnen ontvangen. Wil je na je ronde wat drinken dan verwachten wij dat buiten de lunch- en dinertijden voldoende ruimte zal zijn binnen (en anders op het terras). Wél is het zo dat je dan ter plaatse eerst een reservering moet maken.

Wil je naar de club komen voor lunch of diner en wil je zeker zijn van een tafel dan raden we aan om vooraf te reserveren. Voor lunch kun je reserveren tussen 12:00 – 13:00 uur en voor het diner starten wij met 2 shifts van 17:00 -18:45 en van 19:00 – 21:00. Je kan reserveren door te bellen met 038-4524316 of online door te mailen naar horeca@golfclubzwolle.nl . Wanneer je mailt is de reservering definitief zodra deze is bevestigd. Wij nemen reserveringen aan tot 7 dagen van tevoren.

U kunt uitsluitend via het terras in het clubhuis naar binnen. Vanuit daar vragen wij om nadrukkelijk de instructies van het personeel en de routing te volgen.

In het clubhuis zullen wij een gering aantal tafels voor 2 personen opstellen, daar kun je plaats nemen binnen 1,5 meter. Voor de overige tafels zullen wij 1,5 meter afstand aan tafel waarborgen.
Mocht je een reservering plaatsen voor 3 personen of meer die uit hetzelfde huishouden komen, geef dit dan s.v.p. aan.

Je kunt plaats nemen aan een tafel op aanwijzing van één van onze medewerkers. Bij de ingang zullen we dit aangeven door middel van ‘wait to be seated’. We registreren dan de aanwezigheid van alle gasten en er volgt een ‘checkgesprek’ waarin we je vragen of je verkouden bent of koorts hebt.


Op het terras
Reserveren niet nodig
1,5 meter afstand vanaf 3 personen
Zitten verplicht
Alleen opgeruimde tafels beschikbaar
Checkgesprek

Om plaats te kunnen nemen op het terras is er geen reservering nodig (tenzij je zeker wil zijn van een plekje).  We hebben het terras ingericht op basis van 1,5 meter afstand voor meer dan 3 personen. Ook hier zullen er een aantal tafels voor 2 personen beschikbaar zijn, binnen 1,5 meter.

Op het terras mag je als gast alleen zittend aanwezig zijn, niet staand.
We zullen het terras zo inrichten dat je slechts via één zijde hier op kunt lopen. We zullen je zoveel als mogelijk bij de toegang ontvangen en je een plaats aanwijzen. Je kunt uitsluitend plaatsnemen aan tafels die afgeruimd zijn. Wij zijn verplicht om na ieder bezoek de tafels, stoelen en menukaart grondig te reinigen.

Ook hier zullen we, op 1,5 meter afstand, maar wel aan tafel eerst een checkgesprek voeren. Na dit checkgesprek kunnen wij aan tafel serveren.

Een eerste deel van het terras zal omstreeks 1 juni overkapt kunnen worden door middel van parasols. Later in juni zal een 2e deel ook overkapt zijn en hebben we ook buiten een behoorlijke overdekte zitcapaciteit. Mocht je toch onverhoopt binnen plaats willen nemen dan kunnen we een reservering maken als we het maximum van 30 personen nog niet hebben bereikt.

Contactloos betalen

Om af te rekenen zullen wij u vragen om uitsluitend contactloos te betalen door middel van pin of creditcard. Wij hebben hiervoor een mobiel pin apparaat beschikbaar en komen bij u aan tafel. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een ledensaldo. Hiervoor verwijzen wij u naar de hiervoor beschikbare informatie verderop.


Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Sign In