Protocol verantwoord golfen

PROTOCOL GOLF-HORECA  OP GOLFCLUB ZWOLLE

Versie 15 oktober 2020 geldig tot  medio november 2020

Algemene uitgangspunten Rijksoverheid voor bestrijding corona virus:

  • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • pas hygiëne toe;
  • houd 1,5 meter afstand;
  • vermijd drukte.

Uitzonderingen op de 1,5 m

  • personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling;
  • de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen;
  • personen t/m 17 jaar alleen onderling;
  • personen die sport beoefenen, voor zover het niet in acht nemen van een onderlinge afstand van 1,5 meter en dit de sportbeoefening in de weg staat;

Verdere regels Golfclub Zwolle:

Vooraf online reserveren van een starttijd is verplicht. 
9 holes, 18 holes en / of Par 3
Greenfeespelers welkom.
Maximaal 4 personen in 1 flight. Advies om in kleinere  groepen te spelen.

Inhalen flights verboden

Ben je van plan om een ronde te spelen dan is vooraf reserveren van een starttijd landelijk verplicht. Gelukkig hebben wij hiervoor reeds het reserveringssysteem geïntegreerd in de club. Ook greenfeespelers en sponsoren zijn welkom en moeten hier een starttijd voor reserveren. Het maximale aantal spelers in één flight is vastgesteld op 4.

Ook bij alleen gebruik van oefenfaciliteit willen we graag je registratie. Dit kan met dezelfde QR code als bij toegang horeca. Dit kan bij het ballenhok.

Aangekomen op Golfclub Zwolle vragen we je ruim te parkeren en de aangegeven routing en aangekondigde instructies op te volgen. Ook gebruikers van de handicart willen wij vragen de aangegeven routing buiten te volgen (dus rechts om het clubhuis rijden). Greenfeespelers en introducées dienen zich te melden bij de receptie.

Onze horeca is evenals onze kleedruimtes vanaf 14-okt  gesloten

 Wel zullen wij net als in het voorjaar een takeway openen van 9:00 tot 16:00, voor koffie, thee e.d. We doen dit in afwachting van toestemming van de gemeente.

 Belangrijk is dat de routing hiervoor goed gevolgd wordt en dat hier geen groepsvorming (meer dan vier personen) ontstaat.

Mogelijkheden op drivingrange en oefenfaciliteiten zijn beperkt, trainingstijd beperkt

Op de drivingrange zijn 12 afslagplaatsen beschikbaar om gebruik van te maken. Op de chipping green mogen niet meer dan 6 personen oefenen en op de putting green zijn dit er 8. Heb je geen starttijd gereserveerd maar wil je wel trainen dan kan dat dus nog steeds voor zover en plek is. de aanwezige mandjes bepalen de ruimte die er is.

We verzoeken  gezond verstand te gebruiken en zo veel mogelijk drukte op de oefenfaciliteit te vermijden.

Pro Team Zwolle verzorgt de lessen

De pro’s van Pro Team Zwolle hebben groepslessen tot 4 personen (inclusief pro’s) . De huidige golfstarters ontvangen bericht over de nieuwe maatregelen.Voor de lessen van pro’s zijn afslagmatten gereserveerd. Het plannen van een les bij David en Joseph kan via hun online agenda.

Receptie en Shop geopend, maximaal 6 bezoekers tegelijk binnen

Het is verplicht  om in het clubhuis een mondkapje te dragen

De receptie en shop zullen geopend zijn voor praktische zaken. Ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM voor social distance en is er een vastgestelde routing die u dient op te volgen. Hoewel de dames ook erg blij  zijn jullie te mogen helpen willen we oproepen alleen het receptie gebouw te bezoeken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld voor het opwaarderen van een ballensleutel, de aanschaf van golfbenodigdheden of voor een calamiteit.

Sinds 1 juli is ook de ingang aan de voorzijde van het clubgebouw opengesteld  voor zowel in als uitgang. Via belijning en pijlen  is dit aangegeven.  De ruimtes van het clubhuis blijven gemaximeerd voor aantallen bezoekers zoals eerder aangegeven.

Ga thuis naar het toilet.

De toiletten in het clubhuis zullen beperkt beschikbaar zijn en wij roepen dan ook op om voor je bezoek aan Golfclub Zwolle thuis naar het toilet te gaan. We begrijpen dat de nood hoog kan zijn en daarvoor is het toilet beschikbaar, echter er kan maar door 2 personen tegelijk gebruik gemaakt worden  van de toiletruimte. Aan de herenkant zal er maar 1 urinoir beschikbaar zijn. Voor zowel heren als dameskant het verzoek om maar met 1 persoon tegelijk van de wastafels gebruik te maken.

Regels in de baan

Wanneer je een ronde speelt op Golfclub Zwolle zullen er een aantal regels en de etiquette anders zijn dan normaal gesproken. Alles is hierbij gericht op minimaal contact met materialen en voorwerpen.

Houd afstand en zorg voor goede doorstroom

Zoals eerder aangegeven kan er niet ingehaald worden. Wij verzoeken een snelle flight afstand te houden en niet aan te dringen. Een langzame flight roepen wij op om de bal op te pakken en door te lopen,  aansluiting houden bij de voorgelegen flight blijft hierbij de richtlijn. De marshals zullen hierop letten.

Geen contact met voorwerpen anders dan eigen golfbal en materiaal

Vermijd ieder contact met andere voorwerpen dan jouw eigen golfbal. De holecups zijn gelijk aan het maaiveld (of iets daaronder) geplaatst. Ballenwassers zullen niet beschikbaar zijn en ook prullenbakken zijn afgedekt. In de bunkers zullen geen harken liggen. Als een bal in een voetstap ligt mag de bal verplaatst worden. Je wordt verzocht om de bunker wel ‘netjes’ achter te laten door deze glad te strijken met de voeten of een golfclub.

Vanaf 1 juni is het mogelijk om een Qualifying ronde te spelen. De regels voor een Q-ronde staan vermeld op onze website.

Respecteer en volg de aanwijzingen van de toezichthouders

Eén van de belangrijkste voorwaarden om open te kunnen zijn, is dat er altijd één of meerdere medewerkers aanwezig zijn op Golfclub Zwolle die verantwoordelijk zijn voor de naleving van dit protocol. Dat geldt voor buiten en binnen. Buiten is deze verantwoordelijkheid neergelegd bij Marshals en Pro’s. Binnen bij horeca management en receptie. Zij zullen toezien op naleving van bovenstaande regels en uitvoering van het protocol.  Wij roepen iedereen die zich op Golfclub Zwolle begeeft dan ook op om de aanwijzingen van de toezichthouders te respecteren en op te volgen. Toezichthouders hebben hierbij de onvoorwaardelijke steun van het bestuur en management. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot het verzoek om te vertrekken.

Tot slot

Uiteraard zijn wij met z’n allen verheugd om onze gezamenlijk passie  te kunnen blijven uitoefenen. Tegelijk moeten wij ons ervan bewust zijn dat dit alleen onder strikte voorwaarden kan en dat naleving hiervan om meerdere reden van wezenlijk belang is.

  1. Ons ledenbestand is grotendeels opgebouwd uit golfers die tot de risicogroep behoren. Je hebt geen last van Corona totdat je het hebt, ga hier alsjeblieft zorgvuldig mee om en maak een weloverwogen keuze om wel of niet te komen golfen!
  2. Golf is één van de eerste sporten die weer beoefend mocht worden, we vervullen hiermee een voorbeeldfunctie om aan te tonen dat er verantwoord gesport kan worden.  We rekenen hierbij op jullie medewerking!

 

Sign In