Protocol verantwoord golfen

PROTOCOL GOLF-HORECA  OP GOLFCLUB ZWOLLE

Versie 23 februari 2021 geldig tot en met 8 maart 2021

Algemene uitgangspunten Rijksoverheid voor bestrijding corona virus:

  • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • pas hygiëne toe;
  • houd 1,5 meter afstand;
  • vermijd drukte.

Uitzonderingen op de 1,5 m

  • personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling;
  • de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen;
  • personen t/m 17 jaar alleen onderling;

Verdere regels Golfclub Zwolle:

Vooraf online reserveren van een starttijd is verplicht. 
9 holes  of Par 3
Greenfeespelers welkom. 
4* regeling tijdelijk niet van toepassing
** Maximaal
2 personen in 1 flight. 
Bijboeken bij een 1 bal is toegestaan.
Inhalen flights toegestaan.
Gezamenlijke flighthandicap is max. 110

** jongeren tm 26 jaar mogen vanaf 3 maart 2021  ook in 3 of 4 bal spelen. Omdat dit niet via het electronisch reserveringssysteem kan worden vastgelegd, kan dit alleen als dit telefonisch is vastgelegd bij receptie. Waarbij ook rekening te houden is met de maximale groepshandicap.

Ben je van plan om een ronde te spelen dan is vooraf reserveren van een starttijd landelijk verplicht. Gelukkig hebben wij hiervoor reeds het reserveringssysteem geïntegreerd in de club. Ook greenfeespelers en sponsoren zijn welkom en moeten hier een starttijd voor reserveren. Het maximale aantal spelers in één flight is vastgesteld op 2.

Ook bij alleen gebruik van oefenfaciliteit willen we graag je registratie. Dit kan met dezelfde QR code als bij toegang horeca. Dit kan bij het ballenhok.   

Aangekomen op Golfclub Zwolle vragen we je ruim te parkeren en de aangegeven routing en aangekondigde instructies op te volgen. Ook gebruikers van de handicart willen wij vragen de aangegeven routing buiten te volgen (dus rechts om het clubhuis rijden). Greenfeespelers en introducées dienen zich te melden bij de receptie.

Onze horeca is evenals onze kleedruimtes vanaf 14-okt  gesloten

 Wel zullen wij net als in het voorjaar een takeway openen van 10:00 tot 16:00, voor koffie, thee e.d.
 1 maal per week kan er een menu besteld worden en afgehaald op het afgesproken tijdstip.

 Belangrijk is dat de routing hiervoor goed gevolgd wordt en dat hier geen groepsvorming (meer dan vier personen) ontstaat.

Mogelijkheden op drivingrange en oefenfaciliteiten zijn beperkt, trainingstijd beperkt

Op de drivingrange zijn 12 afslagplaatsen beschikbaar om gebruik van te maken. Op de chipping green mogen niet meer dan 6 personen oefenen en op de putting green zijn dit er 8. Heb je geen starttijd gereserveerd maar wil je wel trainen dan kan dat dus nog steeds voor zover en plek is. de aanwezige mandjes bepalen de ruimte die er is.

We verzoeken  gezond verstand te gebruiken en zo veel mogelijk drukte op de oefenfaciliteit te vermijden.

Pro Team Zwolle verzorgt de lessen

De pro’s van Pro Team Zwolle hebben groepslessen tot 2 personen (exclusief pro’s) . De huidige golfstarters ontvangen bericht over de nieuwe maatregelen. Voor de lessen van pro’s zijn afslagmatten gereserveerd. Het plannen van een les bij David en Joseph kan via hun online agenda.

Het clubhuis is gesloten. Wel kan gebruik worden gemaakt van het toilet en is de receptie geopend . Er kunnen maximaal 6 bezoekers tegelijk binnen

De golfshop is gesloten.

Het is (wettelijk) verplicht  om in het clubhuis een mondkapje te dragen

De receptie  zal geopend zijn voor praktische zaken. Ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM voor social distance en is er een vastgestelde routing die u dient op te volgen. Hoewel de dames ook erg blij  zijn jullie te mogen helpen, willen we oproepen alleen de receptie te bezoeken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld voor het opwaarderen van een ballensleutel  ,afrekenen greenfee ,of voor een calamiteit.

Sinds 1 juli is ook de ingang aan de voorzijde van het clubgebouw opengesteld  voor zowel in als uitgang. Via belijning en pijlen  is dit aangegeven.  

Ga thuis naar het toilet.

De toiletten in het clubhuis zullen beperkt beschikbaar zijn en wij roepen dan ook op om voor je bezoek aan Golfclub Zwolle thuis naar het toilet te gaan. We begrijpen dat de nood hoog kan zijn en daarvoor is het toilet beschikbaar, echter er kan maar door 2 personen tegelijk gebruik gemaakt worden  van de toiletruimte. Aan de herenkant zal er maar 1 urinoir beschikbaar zijn. Voor zowel heren als dameskant het verzoek om maar met 1 persoon tegelijk van de wastafels gebruik te maken.

Regels in de baan

Wanneer je een ronde speelt op Golfclub Zwolle zullen er een aantal regels en de etiquette anders zijn dan normaal gesproken. Alles is hierbij gericht op minimaal contact met materialen en voorwerpen.

Houd afstand en zorg voor goede doorstroom

Wij verzoeken een snelle flight afstand te houden en niet aan te dringen. Een langzame flight roepen wij op om de bal op te pakken en door te lopen . Vervolgens is het advies om  van de kortste tee (rode tee) verder te spelen.  Ook kan er doorgelaten worden met nadrukkelijk aandacht voor de 1,5 meter afstand. De marshals zullen hierop letten.

Geen contact met voorwerpen anders dan eigen golfbal en materiaal

Vermijd ieder contact met andere voorwerpen dan jouw eigen golfbal. De holecups zijn gelijk aan het maaiveld (of iets daaronder) geplaatst. Ballenwassers zullen niet beschikbaar zijn en ook prullenbakken zijn afgedekt. In de bunkers zullen geen harken liggen. Als een bal in een voetstap ligt mag de bal verplaatst worden. Je wordt verzocht om de bunker wel ‘netjes’ achter te laten door deze glad te strijken met de voeten of een golfclub.

Kijk op de website van de club naar de baanstatus om te zien of de baan qualifying is en of  trolleys en buggy’s zijn toegestaan.

Respecteer en volg de aanwijzingen van de toezichthouders

Eén van de belangrijkste voorwaarden om open te kunnen zijn, is dat er altijd één of meerdere medewerkers aanwezig zijn op Golfclub Zwolle die verantwoordelijk zijn voor de naleving van dit protocol. Dat geldt voor buiten en binnen. Buiten is deze verantwoordelijkheid neergelegd bij Marshals en Pro’s. Binnen bij horeca management en receptie. Zij zullen toezien op naleving van bovenstaande regels en uitvoering van het protocol.  Wij roepen iedereen die zich op Golfclub Zwolle begeeft dan ook op om de aanwijzingen van de toezichthouders te respecteren en op te volgen. Toezichthouders hebben hierbij de onvoorwaardelijke steun van het bestuur en management. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot het verzoek om te vertrekken.

Jeugd tm 26 jaar mag in groepsverband trainen vanaf 3 maart 2021.

Tot slot

Uiteraard zijn wij met z’n allen verheugd om onze gezamenlijk passie  te kunnen blijven uitoefenen. Tegelijk moeten wij ons ervan bewust zijn dat dit alleen onder strikte voorwaarden kan en dat naleving hiervan om meerdere reden van wezenlijk belang is.

  1. Ons ledenbestand is grotendeels opgebouwd uit golfers die tot de risicogroep behoren. Je hebt geen last van Corona totdat je het hebt, ga hier alsjeblieft zorgvuldig mee om en maak een weloverwogen keuze om wel of niet te komen golfen!
  2. Golf is één van de eerste sporten die weer beoefend mocht worden, we vervullen hiermee een voorbeeldfunctie om aan te tonen dat er verantwoord gesport kan worden.  We rekenen hierbij op jullie medewerking!

 

Sign In