1 juni Baan weer qualifying, wat mag (niet)!

Plaatselijke en gedragsregels voor een qualifying ronde vanaf 1 juni, wat mag (niet) ! 

De NGF heeft, in overleg met de EGA, een aantal aanpassingen voorgesteld voor de Nederlandse situatie om de kans op besmetting te minimaliseren en qualifying rondes te kunnen spelen. Deze regels gelden naast de gebruikelijke plaatselijke regels. Lees hier de tijdelijke plaatselijke regels, welke door Golfclub Zwolle worden ingevoerd. 

Scores/marker (tijdelijke aanpassing in afwijking van Regel 3.3b) 

  • Spelers noteren hun eigen scores op de kaart (er worden dus geen kaarten uitgewisseld) 
  • De marker ondertekent de scorekaart niet en accordeert de score verbaal of digitaal. 
  • De speler voert de score digitaal in in E-golf4u (of Golf.nl) op zijn/haar mobiel of thuis op de computer. 
  • Het is niet mogelijk de fysieke scorekaart in te leveren bij de commissie of de receptie. 

Bunkers 

Om het risico op besmetting te minimaliseren zijn de harken uit de baan te verwijderd. De speler wordt verzocht de bunker zo netjes mogelijk achter te laten door deze glad te strijken met de voeten of een club

Tijdens een vriendschappelijk rondje mag de bal, wanneer deze in een voetstap ligt, worden verplaatst naar een plek in de bunker, die wel is geharkt. 

Wanneer een speler een qualifying ronde loopt, zijn de normale bunkerregels (Regel 12) van toepassing en krijgt hij/zij geen relief voor een bal, die in een voetstap ligt. 

Greens

  • Vlaggenstok (gedragsregel) Het is NIET toegestaan de vlaggenstok aan te raken. De speler moet de vlaggenstok in de hole laten staan bij het putten en mag deze er ook niet uithalen om de bal te pakken. 

Hole-afmeting en uitholen Er worden geen wijzigingen in de definitie van “hole” aangebracht. De EGA staat echter wel tijdelijk enkele aanpassingen van de hole toe, die een veilige situatie garanderen (dat spelers de vlag en hole niet aanraken) maar waarbij toch qualifying condities gelden. De diepte van de hole wordt aangepast (twee inches). De bal kan gemakkelijk uit de hole worden genomen, terwijl de bal wel volledig onder het oppervlakte van de hole tot stilstand kom

Sign In