Verslag Heren Uitdag augustus 2018

Heren Uit Dag 2018 in Leeuwarden op Golfclub “De Groene Ster”.

De HUD is altijd weer een hoogtepunt op ons wedstrijdrooster. Dit jaar heeft de herencommissie gekozen voor de Leeuwarder golfclub en dit niet alleen omdat het een van onze 4 sterrenclubs is maar ook vanwege de mooie baan en het gezellige clubhuis met een gastvrije bediening. De wedstrijd was die dag in uitstekende handen van Jan Borger en Coen Kemp (met ondersteuning van de overige commissieleden). Zij hebben de dag tot in de puntjes geregeld, klasse!  Het aantal inschrijvingen dit jaar overschreed onze verwachtingen met 72 heren!

Na een kop koffie in ons clubhuis vertrokken wij om 09.00 uur met een heerlijk zonnetje richting Leeuwarden. Even na vertrek hield de wedstrijdleiding in de bus een briefing.  Bij aankomst in ”Friesland” bleek dat ”Vriesland” haar naam eer aandeed met een stevige wind en een temperatuur beduidend lager dan in Zwolle, maar daar zaten onze heren niet mee! Na de koffie gingen de meesten ijverig naar de drivingrange om zich voor te bereiden op de shotgun-stablefordwedstrijd, waarna om 12.00 uur het startsein klonk. De wedstrijd verliep volgens wens. Om ongeveer 16.00 uur kwamen de eerste flights binnen en kon de wedstrijdleiding beginnen met het verwerken van de scorekaarten. De moegestreden deelnemers konden gaan genieten van een welverdiende douche met aansluitend een drankje met een hapje. Na de geanimeerde borrel gingen we om ongeveer 19.00 uur aan tafel en na van ons voorgerecht te hebben genoten was het tijd voor de prijsuitreiking. Omdat jullie allang vergeten zijn (misschien door de drank of door de spanning) wie de prijswinnaars waren, vinden jullie hieronder een overzicht.

Bij de Lage Hcp’ers:   Bij de Hoge Hcpérs:
1e Klaas Mulder – 38 St.fd. pnt.      1e Jan ten Klooster – 40 St.fd. pnt.
2e   Hans Kamphuis – 34  St.fd. pnt.                    2e  Bert Kieft – 36 St.fd. pnt.
3e Ben Poelman – 34 St.fd. pnt.      3e Willem Weggemans – 34  St.fd. pnt.
4e  John Röben – 33 St.fd. pnt.     4e  Henk Bies – 33 St.fd. pnt.
5e  Ton Vlierhuis – 33  St.fd. pnt.   5e  Henk Steenhuis – 32 St.fd. pnt.

Prijswinnaars van de Neary en de Nearest to the line waren Gerrit Wijngaards en Jan ten Klooster.

De eerste drie golfers van het jaar 2018 zijn:

1e John Röben  met een score van 150 pnt.
2e Jos Zuure                     ”                       102 pnt.
3e Barry Mc. Govern      ”                          84 pnt.
De totale scorelijst kunnen jullie vinden op het bord in de hal bij de kleedruimte.

De herencommissie kan op deze HUD terugzien als een zeer geslaagde dag! Onze dank gaat hierbij nogmaals uit naar onze sponsoren: wegrestaurant ”De Lichtmis” in Nieuwleusen, Volvo garage Raalte en Hair in the City te Zwolle!

Voor het fotoverslag van deze prachtige Uitdag klik HIER.