Terugblik Herencommissie op 2017

De herencommissie kan met gepaste trots op het golfjaar 2017 terugkijken, want de herendagen werden uitstekend bezocht.
Het aantal van 80 heren werd dit jaar net niet gepasseerd!
In 2017 hadden wij 44 herendagen (speelbare dagen) waaraan 2700 mannen deelnamen.

Uit de in februari van het afgelopen jaar gehouden enquête, waarop maar liefst 85% van de regelmatige herendagdeelnemers reageerde, bleek dat de heren het bestaande wedstrijdschema en de daarin voorkomende spelvormen grotendeels ondersteunden.
 Toch zijn de deelnemers het meest gecharmeerd van een stableford- en strokeplaywedstrijd en tevens was de meerderheid ervoor om regelmatiger een shotgunwedstrijd in te lassen.
Als herencommissie hebben wij in het afgelopen jaar zoveel mogelijk aan deze verzoeken kunnen voldoen.

Ook dit jaar had de herencommissie voor de shotgun- en gewone wedstrijden bijzondere prijzen geregeld. Dit kan natuurlijk niet zonder sponsoren die onze herendag een warm hart toedragen en deze willen wij niet onbenoemd laten: de heer Kees Poon van restaurant ”De Lange Muur” aan de Dobbe, De heer Bertus Huisman van wegrestaurant ”De Lichtmis” A28 afslag Nieuwleusen, Autowasstraat ”Effe Wassen” aan de Centuurbaan 3, Groenten en Fruit van de Firma J.Jansen en Zn. standplaats Melkmarkt, Technisch wervingsbureau G.A.P. (Gerard Boer),  Arcus I.T./B.D.M. (Philip Liebregt), KPMG. (Andries Westerholt), Brasserie ”Le Petit” (John de Kleine en natuurlijk ons lid en onze Troubadour Rob Krot.

Het jaar 2017 hebben wij met een shotgunwedstrijd afgesloten met 46 heren. Aan het eind van de middag vond de prijsuitreiking plaats met veel mooie gesponsorde prijzen en luisterde Rob Krot het gezellig samenzijn op met een muzikaal intermezzo. Tevens introduceerde hij het door hem gecomponeerde herendag-lijflied!                                                                                                                      Hierna gingen alle heren aan tafel voor een “eenvoudige doch voedzame maaltijd”! en natuurlijk met een heerlijk glaasje (of meer) wijn!

De Herencommissie.