Uitgebreide versie van het Corona protocol

Uitgebreide versie van het PROTOCOL GOLF-HORECA  OP GOLFCLUB ZWOLLE

Versie 26 juni 2021

Algemene uitgangspunten Rijksoverheid voor bestrijding corona virus blijven het belangrijkst:

 • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • pas hygiëne toe;
 • houd 1,5 meter afstand;
 • vermijd drukte.

Uitzonderingen op de 1,5 m:

 • personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling;
 • de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen;
 • personen t/m 17 jaar alleen onderling;

Verdere regels Golfclub Zwolle:

 • Vooraf online reserveren van een starttijd is verplicht op de 18 holes baan en Par 3 baan.
 • Er kan voor 9 holes of 18 holes gereserveerd worden.  Greenfeespelers welkom. 4* regeling weer van toepassing
 • ** Maximaal 4 personen in 1 flight. 
 • Bijboeken bij een 1 bal is toegestaan.
 • Inhalen flights toegestaan.
 • Gezamenlijke flighthandicap is max. 110

Ben je van plan om een ronde te spelen dan is vooraf reserveren van een starttijd landelijk verplicht. Gelukkig hebben wij hiervoor reeds het reserveringssysteem geïntegreerd in de club. Ook greenfeespelers en sponsoren zijn welkom en moeten hier een starttijd voor reserveren. Het maximale aantal spelers in één flight is vastgesteld op 4. De interval tussen flights is 8 minuten.   
Aangekomen op Golfclub Zwolle vragen we je ruim te parkeren. De routering voor baan en clubhuis is opgeheven met uitzondering van de horeca i.v.m. registratie, gezondheidscheck en plaatsing. Voor gebruik van de handicart geldt 1 speler per handicart, bij gebruik door 2 spelers welke niet tot één huishouden behoren is het dragen van een mondkapje verplicht. Greenfee-spelers, 4 sterren-spelers en introducees dienen zich voor de ronde aan te melden bij de receptie.

Mogelijkheden op drivingrange en oefenfaciliteiten
Op de drivingrange zijn afslagplaatsen beschikbaar, gescheiden door schotten. Op de oefenfaciliteiten dient te allen tijde de 1,5 meter regel in acht te worden genomen. We verzoeken gezond verstand te gebruiken en zoveel mogelijk drukte op de oefenfaciliteiten te vermijden

Regels in de baan
Houd afstand en zorg voor een goede doorstroom. Wij verzoeken een snelle flight afstand te houden en niet aan te dringen. Een langzame flight roepen we op de bal op te pakken en door te lopen. We adviseren om vervolgens vanaf de rode tee verder te spelen. Er mag doorgelaten worden met nadrukkelijk aandacht voor de 1,5 meter afstand. De marshals zullen hier op toezien.
Voorwerpen en materialen in de golfbaan
De ballen wassers, prullenbakken en harken zijn weer terug in de baan. Vanaf 26 juni mogen de vlaggenstokken weer bewaakt of uitgenomen worden tijden een golfronde. Neem zonodig zelf desinfectants mee voor na het harken of aanraken vlaggenstok.

Receptie geopend, clubhuis, kleedruimtes en douches zijn weer geopend
In het clubhuis, bij de receptie en in de kleedruimtes hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden.
Vergaderingen voor grotere groepen mogen georganiseerd worden mits de 1,5 meter regel gehanteerd en gewaarborgd kan worden.

Golfacademy Zwolle verzorgt de lessen
De pro’s van de Golfacademy Zwolle geven individuele -en groepslessen . Tijdens de (groeps)lessen wordt 1,5 m afstand in acht genomen. Het plannen van een les bij Jelmer en Jean Maurice kan via hun online agenda.

Ons horeca terras en restaurant zijn geopend
Reservering en gezondheidscheck noodzakelijk net als afgelopen zomer. Reserveren kan direct ter plaatse voor zowel terras als restaurant, principe ‘ wait to be seated’. Aantal personen per tafel is niet meer gemaximeerd maar wel dient altijd de 1,5 meter regel gehanteerd te worden. Er zijn vaste zitplaatsen. Blijf niet te lang zitten als er wachtrijen lijken te ontstaan om ook anderen gelegenheid te geven een drankje te gebruiken en weer eens te genieten op het terras. Mondkapjes zijn niet meer verplicht voor personeel en bezoekers van de horeca.
Ga thuis naar het toilet.
De toiletten in het clubhuis zullen beperkt beschikbaar zijn en wij roepen dan ook op om voor je bezoek aan Golfclub Zwolle thuis naar het toilet te gaan. We begrijpen dat de nood hoog kan zijn en daarvoor is het toilet beschikbaar, echter er kan maar door 2 personen tegelijk gebruik gemaakt worden  van de toiletruimte. Aan de herenkant zal er maar 1 urinoir beschikbaar zijn. Voor zowel heren als dameskant het verzoek om maar met 1 persoon tegelijk van de wastafels gebruik te maken. 

Respecteer en volg de aanwijzingen van de toezichthouders
Eén van de belangrijkste voorwaarden om open te kunnen zijn, is dat er altijd één of meerdere medewerkers aanwezig zijn op Golfclub Zwolle die verantwoordelijk zijn voor de naleving van dit protocol. Dat geldt voor buiten en binnen. Buiten is deze verantwoordelijkheid neergelegd bij Marshals en Pro’s. Binnen bij horeca management en receptie. Zij zullen toezien op naleving van bovenstaande regels en uitvoering van het protocol.  Wij roepen iedereen die zich op Golfclub Zwolle begeeft dan ook op om de aanwijzingen van de toezichthouders te respecteren en op te volgen. Toezichthouders hebben hierbij de onvoorwaardelijke steun van het bestuur en management. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot het verzoek om te vertrekken.

Tot slot
Uiteraard zijn wij met z’n allen verheugd om onze gezamenlijk passie  te kunnen blijven uitoefenen. Tegelijk moeten wij ons ervan bewust zijn dat dit alleen onder strikte voorwaarden kan en dat naleving hiervan om meerdere reden van wezenlijk belang is.

 1. Ons ledenbestand is grotendeels opgebouwd uit golfers die tot de risicogroep behoren. Je hebt geen last van Corona totdat je het hebt, ga hier alsjeblieft zorgvuldig mee om en maak een weloverwogen keuze om wel of niet komen golfen. Gebruik gezond verstand !
 2. Golf is één van de eerste sporten die weer beoefend mocht worden, we vervullen hiermee een voorbeeldfunctie om aan te tonen dat er verantwoord gesport kan worden. We rekenen hierbij op jullie medewerking!