Startprotocol en Gedragsregels

Startprotocol

• Golfclub Zwolle hanteert starttijden.
  • Greenfeespelers kunnen via de receptie een starttijd aanvragen.
  • Voor een 18 holes ronde start u op hole 1.
  • voor een 9 holes ronde kunt u in de regel ook starten vanaf hole 10.
  • Spelers, die starten op hole 10, hebben geen standing.
  • Bij een start op hole 10 mogen spelers komende van hole 9, geen vertraging oplopen.
  • Ingeval van een tee-sluiting kan alleen in overleg met de wedstrijdcommissie c.q. wedstrijdverantwoordelijke, gestart worden.
  • Indien de baan gesloten is, bijvoorbeeld bij een shotgunwedstrijd, betekent dit dat er niet gestart kan worden. Men kan bij de receptie cq. wedstrijdleiding informeren wanneer er weer start mogelijkheden zijn.

Gedragsregels:

Houdt u aan de kledingvoorschriften

Het is streng verboden de  ‘eco-gebieden’ te betreden vanwege hun kwetsbaarheid. Overtreders worden van de baan verwijderd. Zie verder onder Baaninformatie Ecogebieden.
Honden zijn op de baan en in het restaurant niet toegestaan.
Oefenslagen naast de tee, plaggen terugplaatsen en goed aandrukken, bunkers aanharken, pitchmarks herstellen.
Geen trolleys op tees, greens, voorgreens en tussen greens en bunkers.
Spaar de bunkerranden.

Voorrang
Baanpersoneel, werkend op de baan, heeft altijd voorrang. Wacht op hun teken om verder te spelen.
Spelers die een officiële wedstrijd spelen hebben altijd voorrang op andere spelers. Er kan alleen gestart worden in overleg met de wedstrijdcommissie.

Marshals
Marshals kunnen corrigerend optreden en kunnen u aanspreken op uw gedrag en etiquette.