Veel gestelde vragen

Klik op de vraag voor het antwoord.

Kan ik nog lid worden bij Golfclub Zwolle?

Ja hoor, u bent van harte welkom. Er zijn verschillende vormen van lidmaatschap mogelijk. U kunt al volledig 4****lid worden voor  €114,- p.m.
of Jeugd/ jongeren lidmaatschap  (staffel t/m 34 jaar), en we bieden een aspirant lidmaatschap (eenmalig 6 maanden proefperiode).  Per 2017 heeft Golfclub Zwolle  het Flexibel Lidmaatschap geïntroduceerd.
Bent u nog niet toe aan een lidmaatschap voor de grote baan dan is ook een  oefenabonnement in -of exclusief Par 3 baan mogelijk . Meer informatie en details hierover leest u op de pagina lid worden

Kan ik mijn huidige Par 3 / Oefenabonnement omzetten naar een andere vorm van lidmaatschap?

Het upgraden van uw Par 3 abonnement is mogelijk.

• U kunt direct het jaarlidmaatschap afsluiten, (voordelen: u kunt onbeperkt gebruik maken van de 18 holes baan incl alle overige oefenfaciliteiten, u kunt deelnemen aan wedstrijden en clubkampioenschappen , en uw handicapregistratie is inbegrepen. De resterende maanden van uw Par 3 / oefenabonnement worden volledig verrekend.
  • U kunt er ook voor kiezen om eerst een Aspirant Lidmaatschap af te sluiten. Dit is een proeflidmaatschap voor 6 maanden aaneengesloten U kunt gedurende deze 6 maanden onbeperkt gebruik maken van de 18 holes baan incl. alle oefenfaciliteiten en deelnemen aan wedstrijden. De beste periode voor een aspirantlidmaatschap is van april / mei tot september / oktober.

Let wel : een Par 3/oefenabonnement loopt per kalenderjaar, de 6 maanden aspirantlidmaatschap worden verrekend met 6 maanden Par 3 /oefenabonnement. Na deze periode loopt uw Par 3/ oefenabonnement door tot wederopzegging.

Als ik een Par 3 / oefenabonnement of aspirant lidmaatschap afsluit wordt dan ook mijn Handicapregistratie door Golfclub Zwolle verzorgd?

Dit is wel mogelijk maar niet standaard inbegrepen.  Bij deze vormen van lidmaatschap laten wij de keuze aan de spelers.  Het is dus mogelijk om een Par 3 /oefenabonnement of een Aspirantlidmaatschap te combineren met handicapregistratie.  De handicapregistratie geldt per kalenderjaar. Als uw aspirantlidmaatschap binnen een kalenderjaar afloopt blijven wij tot wederopzegging uw handicapregistratie verzorgen.

Kan ik ook alleen Handicap Registratie lid worden bij Golfclub Zwolle?

Ja ook dat is mogelijk. Wij fungeren dan als uw ‘ homeclub” en verzorgen de handicapadministratie voor u. Wij vragen dan ook een NGF pasje voor u aan. Als u gebruik wilt maken van de oefenfaciliteiten of  9 / 18 holes wilt spelen betaalt u greenfee.

Wilt u een Qualifying ronde lopen dan kunt u de kaart via de zuil in de hal van het clubhuis of via de e-golf app registreren en ook weer zelf verwerken na een gespeelde ronde.

Services voor Handicapregistratie-lid:

• U ontvangt via GC Zwolle een NGF ‘Handicap Registratie’ pasje;
  • Wij verzorgen uw volledige handicapregistratie en NGF communicatie;
  • U ontvangt zes maal per jaar het NGF golfjournaal;
  • U neemt deel aan een (secundaire) WA verzekering via de NGF;
  • U kunt gratis gebruik maken van degolfacademie.nl
  • U kunt deelnemen aan het fairwaystrokes spaarprogramma fairwaystrokes.nl

Hoe kan ik mijn lidmaatschap of abonnement opzeggen?

Stuur uw opzegging per mail naar receptie@golfclubzwolle.nl  en vermeld duidelijk uw naam, adresgegevens en indien van toepassing uw lidcode. Of u kunt uw opzeggingsbrief per reguliere post sturen naar:

Golfclub Zwolle
tav ledenadministratie
Zalneweg 75,
8026 PZ  Zwolle

NB:  Alle lidmaatschappen* en abonnementen  lopen per kalenderjaar en dienen voor 1 december van enig lidmaatschapsjaar schriftelijk te worden opgezegd. (zie ook tab lid worden)
* volledig lidmaatschap geldt eerstens voor minimaal 12 maanden.

Als wij uw opzegging in  goede orde hebben ontvangen dan ontvangt u hiervan binnen 2 weken een bevestiging (indien mogelijk per mail). Als u geen bevestiging heeft ontvangen dan betekent dit dus dat de opzegging niet bij ons is binnengekomen.

Hoe kom ik aan een NGF pasje nadat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd?

Het is sinds 1 april 2013 niet meer mogelijk om als nieuwe ‘vrije golfer’ een NGF pasje aan te vragen via Stichting Golfsport (ofwel rechtstreeks te registreren via de NGF).

Om toch een geldig NGF pasje te verkrijgen dient u zich nu bij een club aan te melden als Handicap Registratielid. Dit kan uiteraard ook bij Golfclub Zwolle.
U kunt dus ook na opzegging van uw volledig lidmaatschap wél uw Handicap Registratie via Golfclub Zwolle blijven doen. U ontvangt dan via ons o.a. het NGF pasje met daarop “Handicap Registratie Golfclub Zwolle” (voor meer details zie ook vraag 4)

Staat uw vraag er niet bij?  Stuur dan uw vraag in via het contactformulier.