Wedstrijden Jeugd

NNO Competitie in Zwolle.

Sinds enige jaren wordt er voor de jeugd van de Noordelijke golfclubs de NNO competitie georganiseerd. Dit jaar hebben negen verenigingen zich aangemeld en zijn er zeven wedstrijden op de wedstrijd-kalender geplaatst. Wedstrijden staan open voor jeugd tot 21 jaar met minimaal clubhandicap 54.

Door de uitstekende progressie binnen de GC Zwolle Jeugd spelers groep zijn een aantal spelers halverwege begonnen mee te spelen, en inmiddels beginnen ook de resultaten beter te worden.

Op zondag 18 augustus was Golfclub Zwolle aan de beurt om de NNO wedstrijd nr. 6 te organiseren en hebben wij als vereniging ruim 17 jeugdspelers de baan in gestuurd. Deelnemende verenigingen waren  De Drentsche, NN&GC, Holthuizen, Groene Ster, Semslanden en uiteraard Zwolle. Deelnemers veld was wat kleiner dan normaal door de vakantie periode, maar de competitie was er niet minder om. Negen spelers hebben alle 18 holes gespeeld (categorie 1 & 2) en terugkoppeling vanuit de spelers was dat de baan er goed bij lag en zeer uitdagend was. Ook in categorie 3 was de strijd spannend en bleek de baan in Zwolle best wel moeilijk te zijn. Ook deze spelers hebben met veel plezier 9 holes gespeeld. Naast de westrijd hebben we een Best Neary en Logest Drive challenge gehad voor de verschillende catagorieen; de uitslagen staan op de NNO website (www.nnogolf.nl)

We kunnen terugkijken op en succesvolle NNO wedstrijd en vanuit de Jeugd zullen we wat ons betreft volgende jaar weer en met een grotere groep spelers aanwezig zijn. En dan vanaf het begin meestrijden voor een goede klassering.

Afsluitende wedstrijd is op zondag 7 oktober bij NN&GC in Glimmen en we hebben nog zeker kans op individuele soccessen en een stijging in het algemene klassement.

Alle informatie over de NNO kun je vinden op de NNO-website.

SuperSix

De SuperSix is een onderlinge jeugdcompetitie voor spelers tot en met 21 jaar met minimaal GVB. De wedstrijden zijn qualifying conform de daarvoor geldende NGF normen. De NGF golfregels zijn van toepassing.

De deelnemende clubs in 2016 zijn:
⚑  Golfclub Almeerderhout
⚑  Golfclub De Heelsumse
⚑  Golfclub Zeewolde
⚑  Golfclub Zwolle
⚑  Golfresidentie Dronten
⚑  Utrechtse Golfclub Amelisweerd

IJsselVecht Tour

De IJssel-Vecht Tour is een onderlinge regionale jeugdcompetitie voor spelers tot en met 18 jaar. Voor spelers met minimaal GVB zijn de wedstrijden qualifying conform de daarvoor geldende NGF normen. Deelnemende verenigingen zijn Hattemse GC/Dutchgolf, GC Havelte en GC Zwolle.

Op 16 september was onze golfclub gastheren en gastdames voor de jeugdspelers van de golfclub Havelte, Dutch golf Hattem en Golf en country club Hattem.
De opkomst was reuze! Meer dan 45 kinderen variërend in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar, genoten van mooi weer, een schitterende baan en ook de heerlijke pasta verzorgd door Le Petit.
Er werd op de eerste negen holes op hoog niveau gegolfd en op de Par 3 werden de spelletjes golf eveneens goed ontvangen.
De Jeugdcommissie bedankt alle ouders en begeleiders voor hun support (Winston en Marjolein vanuit GC Zwolle, Evelijn vanuit GCHattem en Vincent vanuit GCHavelte in het bijzonder).
IJsselvechttour 2018 was mede door jullie hulp een groot succes!
We gaan met veel zin op 7 oktober naar Hattem, en de daaropvolgende week (14 oktober) naar Havelte.
Klik HIER voor een fotoimpressie.