Baanaanpassingen

Op maandag 17 juli wordt begonnen met aanpassingen aan de baan. De plannen zoals gepresteerd op de najaar ALV 2022 en op een aantal ledenbijeenkomsten worden grotendeels uitgevoerd. Een flink aantal bunkers wordt aangepast. Deze zullen meer zichtbaar gemaakt worden en krijgen de signatuur van golfbaanarchitect Michiel van der Vaart. Op hole 4 wordt de gele tee uitgebreid en hole 6 krijgt een nieuwe rode tee, deze hole wordt iets ingekort. 
De werkzaamheden worden uitgevoerd door VosGolf&Sport en zullen ongeveer 5 weken in beslag nemen. De baan is in die 5 weken gewoon bespeelbaar. Al kan het wel zijn dat een hole tijdelijk ingekort wordt om de greenkeepers veilig hun werk te laten doen. Afhankelijk van de werkzaamheden kan het gebeuren dat een lus tijdelijk niet Qualifying is. Maar op werkdagen is de baan vanaf 16.00 uur weer Qualifying en ook in het weekend kun je gewoon een Q-kaart lopen.
De nieuw aangelegde bunkers en tees met hun omgeving zullen de eerste tijd aangemerkt worden als GUR (Ground Under Repair). Deze gebieden moeten ontweken worden om zo snel en goed mogelijk te herstellen. 
De start van de werkzaamheden is op hole 5. Hier worden een 2-tal bunkers aangelegd en voor de steilrand komt aan de rechterkant van de hole een waste-area. Daarna gaan we naar hole 6 en zo worden hole voor hole de aanpassingen uitgevoerd.
De werkplanning zit strak in elkaar en we gaan ervan uit dat de aanpassingen binnen deze tijd gerealiseerd worden. Extreme weersomstandigheden zouden nog roet in het eten kunnen gooien, maar daar gaan we niet van uit. We denken met deze aanpassingen een nog aantrekkelijker en uitdagender baan te krijgen.

Klik op een foto voor een vergroting.