Pitchmark en Divot repareren

Waarom moet ik altijd mijn geslagen Divot en Pitchmark repareren!

Onze Greenkeepers houden onze baan in een zo goed mogelijke conditie.  Dat lukt echter absoluut niet zonder uw hulp als speler.  Van u wordt namelijk verwacht dat u de beschadigingen repareert die u onvermijdelijk achter laat wanneer u speelt!
Dat wij beschadigingen achterlaten is geen punt, dat is inherent aan het golfspel. 
Het is slechts een kleine moeite om die divot/plag (of wat daarvan over is) terug te leggen. En op die (prachtige) greens even op zoek te gaan naar je eventuele pitchmark. 

Het repareren van pitchmarks op de juiste manier voorkomt veel schade aan de greens.
Bekijk het korte filmpje hiernaast hoe u dat doet.

  • Een pitchmark repareren duurt slechts vijf seconden!
  • Een binnen 15 minuten juist gerepareerde pitchmark is na 24 uur geheel hersteld!
  • Herstel van een niet of slecht gerepareerde pitchmark duurt 3/4 weken en soms lange (eventuele ziektes niet meegeteld)

Het repareren van een divot wordt vaak nagelaten omdat men bijvoorbeeld de plag uit elkaar heeft geslagen. Overal liggen wat plukjes. Vooral nu de fairways zeer recent zijn geprikt en gezand, sla je zeer snel die bovenlaag uit elkaar. Maar er is ook een zeer lelijk litteken ontstaan. Niet doorlopen! Raap al die losse stukje op en leg die terug. 
Bekijk het korte filmpje hiernaast hoe u dat doet.

Een divot repareren doe je binnen ongeveer 15 tellen.

  • Een gerepareerde divot versneld het genezingsproces met maanden
  • Herstel van een niet gerepareerde plag/gat op de fairway zie je soms jaren. Vooral ook omdat de grond zeer lang oneffen blijft
   

Sign In