Oranje Tee-markers

Iedere golfer kan de baan nu vanaf de oranje teemarkers spelen. Deze markers zijn echter speciaal bedoeld voor beginnende spelers met minimaal stap 2 van het 9-stappenplan (hcp. 54).

De teemarkers zijn zodanig geplaatst dat bij de afslag van deze teemarkers zo minimaal mogelijk obstakels in het spel komen. De oranje teemarkers bestaan uit een enkele oranje tegel.

Het is de bedoeling, om binnen een door de R&H commissie te bepalen afstand van de oranje teemarker op te teeën, maar niet dichter bij de hole.
Voor deze nieuwe speelafstanden, van de oranje teemarkers tot het midden van de greens, zijn / wordt door de R&H commissie in overleg met de NGF de moeilijkheid bepaald. De NGF kan dan het aantal slagen vaststellen die de verschillende hcp’s krijgen (net als bij de andere kleuren tees).
De baancommissie gaat er vanuit dat deze service door iedereen positief wordt gebruikt.

Op de 4 par 3 holes zijn de oranje teemarkers vooraan de teeboxen van de rode tees geplaatst.
De oranje teemarkers zijn buiten deze teeboxen geplaatst (net als bij de andere tees).
Het is de bedoeling in lijn binnen de teeboxen op te teeën, niet dichter bij de hole.
Op de par 4 en par 5 holes zijn de oranje teemarkers aan het begin van de fairway, waar mogelijk in het verlengde van de sprinklers geplaatst. Dit geeft het minste overlast tijdens baanonderhoud.

De jeugdcommissie gaat tijdens wedstrijden (oa NNO en Super Seven) vanaf de oranje tees, losse teemarkers gebruiken, die na de wedstrijd weer worden verwijderd.

De baancommissie.