Uitslag en verslag Zwolle Cup 2015

Winnaar Zwolle Cup 2015 Heren:

Roelof Koopmans
(Noord Nederlandse GC)
70 slagen (-2)

Winnaar Zwolle Cup 2015 Dames:

Sanne Wendt
(Golfclub Zwolle)
79 slagen (+7)

Categorie I  Hcp .. tm 4,9 HEREN
1 Roelof Koopmans   (Noord Nederlandse GC)
70 (-2)
2 Marcel Loijenga (GC Havelte)
71 (-1)
3 Jochem Hubregtse (Sallandse GC)
72 (0)
Categorie II  Hcp 5 tm 11,9 HEREN
1 Chiel Koen (GC Havelte) 77 (+5)
2 Tom Lentfert (GC Sybrook) 78 (+6)
3 Bastiaan Schnoor (GC Deinstermühle,Dld) 79 (+7)
DAMES Categorie
1 Sanne Wendt (GC Zwolle) 79 (+7)
2 Annemarie Kuiper (GC Zwolle) 81 (+9)
3 Diana Mulder (GC Edda Huzid) 82 (+10)

De totaaluitslag kunt u HIER bekijken      CBA = -1

Er is ook een
sfeerimpressie gemaakt van deze dag.
KLIK HIER om het fotoalbum te bekijken

Roelof Koopmans en Sanne Wendt winnen Zwolle Cup 2015
Op zaterdag 19 september werd voor  de 8e maal op de baan van Golfclub Zwolle gestreden om de Zwolle Cup. Het maximale aantal van 90 amateur topgolfers, afkomstig van zo’n 40 verschillende golfclubs uit het hele land, hadden zich ingeschreven voor deze prestigieuze wedstrijd. Een wedstrijd voor lage handicappers, bruto strokeplay.

De greenkeepers hadden de baan in topconditie gebracht, in alle vroegte werden de greens nog voor het laatst gemaaid. De spelers, die overigens lovend over de baanconditie waren,  hadden ook duidelijk moeite met de snelle greens.

Bij de heren werd gespeeld in 2 handicapcategoriën, Cat. I: max. Hcp. tot 4.9 en Cat. II: Hcp. 5 t/m 11.9. Bij de dames was er één Categorie, Hcp. 4.0 t/m 13.9.

Met name bij de heren Cat.I zat het venijn in de staart.
Roelof Koopmans was inmiddels leider in het clubhuis met een score van 70 slagen (-2), toen de laatste flight met tweevoudig winnaar ( 2013 en 2014 ), Jochem Hubregtse van de Sallandse GC, Julian Wendt van GC Zwolle en Marcel Loijenga van GC Havelte, nog binnen moesten komen.
Marcel Loijenga, die op dat moment op een score van level Par stond, sloeg op de Par-5 18e hole, zijn 3e slag van 120 meter frontaal op de vlaggestok. Helaas viel de bal niet voor Eagle in de hole maar een halve meter ernaast. Voor hem dus een birdie en een eindscore van 71 ( -1), waarmee hij uiteindelijk tweede werd.
Jochem Hubregtse maakte eveneens de birdie, en eindigde op 72 slagen, dezelfde score welke Floris-Jan Oosterhof van de  GC Zwolle inmiddels ook binnen had gebracht.
Jochem had echter een betere score op de tweede 9 holes en werd daarmee derde.

Bij de dames won de 17-jarige Sanne Wendt van GC Zwolle met een score van 79 slagen.
Annemarie Kuiper van GC Zwolle werd tweede met een score van 81 en Diana Mulder van Edda Huzid werd derde met een score van 82.

In categorie II bij de heren won Chiel Koen van GC Havelte met een score van 77.

Traditioneel loopt parallel aan de Zwolle Cup de goede doelen actie Birdies4Kids, met dit jaar de opbrengst voor het Liliane Fonds

Er werden dit jaar 72 birdies geslagen.
Voor de speler met de meeste birdies is er de birdiebokaal.
Dit jaar was de winnaar Marcel Loijenga van GC Havelte met maar liefst 5 birdies.

De baan lag er fantastisch bij. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de greens nogmaals gemaaid waardoor deze extra snel waren. Er was veel lof van de spelers voor de perfecte baan.
Alle lof voor de greenkeepers voor dit prachtige werk
. De start op hole 10 werd vertraagd door een plotseling mankement aan een van de maaiers op de green van hole 10. De greenkeepers wisten dit in zeer korte tijd te herstellen waardoor de start met slechts 20 minuten vertraging kon plaatsvinden.
Dit had gelukkig geen gevolgen voor de doorloop bij de turn.

Jaap Bos Tweewielers heeft voor het derde jaar een Scooter ter beschikking gesteld als
Hole-in-One prijs op hole 8. Helaas is er geen Hole-in-One geslagen hoewel volgens de spotters er wel een aantal ballen binnen de halve meter van de pin zijn geslagen. Jaap en Johanna, onze hartelijke dank voor jullie bijdrage.

Dit jaar konden we beschikken over mooie nieuwe bordings bij de startholes en fraaie banners die we overal in de baan hebben geplaatst. Ook konden we beschikken over portofoons voor de referees en de spotters op hole 11. Dat heeft de doorstroming in de wedstrijd bevorderd. De mooie ballenpyramides op de drivingrange lokten positieve reacties uit bij de spelers. Het zag er zeer professioneel uit.

Natuurlijk onze dank aan de vele vrijwilligers die ons hebben geholpen. Zonder jullie kan zo’n mooi evenement niet worden georganiseerd. Ook onze dank aan de medewerkers van de golfclub en de horeca. Het was allemaal weer dik in orde.

Birdies4Kids

Dit jaar steunde Birdies4Kids het Liliane Fonds. Vele donateurs hebben hier aan meegedaan en het voorlopige eindbedrag is ruim €1000,-. Namens het Liliane Fonds, hartelijk dank.

Onder de donateurs mochten we 3 mooie prijzen verloten, zijnde 2 prachtige Zwitserse horloges van het merk Certina, ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door Juweliershuis Aalbers en een lang weekend in een achtpersoons huisje op villapark de Hondsrug, incl. 8 greenfees, beschikbaar gesteld door Liberty Resorts.
De horloges werden gewonnen door Eddy Moll en Liesbeth van Goinga.
Het lang weekend werd gewonnen door Leo Kruger. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Dank aan Juweliershuis Aalbers en Liberty Resorts voor het belangeloos beschikbaar stellen van de prijzen.
Ook onze hartelijke dank aan Multicopy voor de opmaak en druk van het promotiemateriaal.

We kijken weer voldaan terug op een prachtig evenement en mooi topgolf.
Nogmaals, een ieder bedankt voor de ondersteuning om dit mogelijk te maken.

Graag tot volgend jaar bij de 9e editie van de Zwolle Cup.

Hans Broeks en Harrie Bergman, toernooiorganisatie.

^ terug naar boven

..