2014_Uitslag en verslag Zwolle Cup

Jochem Hubregtse wint voor het tweede opeenvolgende jaar de Zwolle Cup,
Ev
elyne van Ewijk wint bij de dames.

Winnaar Zwolle Cup 2014 Heren :
Jochem Hubregtse
 (GC de Graafschap) 69 slagen

Winnaar Zwolle Cup 2014 Dames:
Evelyne van Ewijk
(GC Zeewolde) 71 slagen

Categorie I  Hcp ..  tm  4,9   HEREN Categorie I  Hcp ..  tm  4,9   DAMES
1 Jochem Hubregtse   69
1 Evelyne van Ewijk 67
2 Walt van der Kolk   70
2 Annemieke van Noort 73
3 Julian Wendt 70
3 Birgit Jonkman 76
Categorie II  Hcp  5  tm  11,9   HEREN Categorie II  Hcp  5  tm  11,9   DAMES
1 Rogier Versteeg 74
1 Danielle Adelaar - Dudok van Heel 79
2 Tom Lentfert 75
2 Dini Broeks-van Essen 80
3 Chiel Koen 78
3 Annemarie Kuiper-de Vries 80

De totaaluitslag kunt u HIER bekijken
      CBA = 0

Er is ook een
sfeerimpressie gemaakt van deze dag.
KLIK HIER om het fotoalbum te bekijken

Op zaterdag 20 september werd vond op de baan van Golfclub Zwolle voor de zevende keer de strijd om de Zwolle Cup plaats.  114 spelers van ca. 40 verschillende golfclubs uit het land hadden zich ingeschreven.

Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd had afgelast moeten worden, vanwege dichte mist in de ochtend. De starttijden moesten twee en een half uur worden opgeschoven.
Oorspronkelijk zou alleen van hole 1 gestart worden maar de toernooileiding moest besluiten om ook gelijktijdig een grote groep van hole 10 te laten starten om alle 114 deelnemers nog  voor het invallen van de duisternis hun ronde af te kunnen laten maken. Uiteindelijk is dat ternauwernood gelukt.

Er werd gespeeld om de bruto score in 2 handicap categoriën, Cat. I: Hcp. tot 4.9 en Cat. II Hcp. 5 t/m 11.9, zowel bij de dames als de heren. De speler en speelster met de beste score wint de Zwolle Cup.
Het werd al snel duidelijk dat de winnaar van de Zwolle Cup uit de laatste flight, bij zowel de dames als de heren zou komen.
In deze flight bij de dames ging het tussen Annemieke van Noort van GC de Graafschap ( Hcp. 1), Evelyne van Ewijk van GC Zeewolde ( Hcp. 2.6) en de winnares van vorig jaar, Birgit Jonkman – Berk van GC Zwolle ( Hcp. 3.6).

De strijd ging lang gelijk op maar uiteindelijk trok Evelyne van Ewijk aan het langste eind en werd winnares met een score van 71 (-1), twee slagen minder als Annemieke van Noort.

In de laatste herenflight met Walt van der Kolk van GC Zwolle ( Hcp. 0.1), Rogier Mol van  GC Capelle ( Hcp. 0,5 ) en de winnaar van 2013, Jochem Hubregtse van GC de Graafschap( Hcp. 1.3)
Na 9 holes stond Rogier Mol op -3, twee slagen beter als zijn beide flightgenoten en leek op dat moment een grote kanshebber.
Uiteindelijk bleek op de laatste hole, bij invallende duisternis, de beslissing te gaan vallen, de strijd ging tot dat moment gelijk op.
Inmiddels had de pas 14 jarige Julian Wendt van GC Zwolle ( Hcp. 3) kort daarvoor een score van 70 (-2) neergezet. Dus deed ook hij nog mee om het kampioenschap.
Doordat Walt van der Kolk een penalty moest nemen, omdat de bal van na  zijn afslag onspeelbaar lag en Rogier Mol zijn derde slag ver over de Green sloeg, lagen op dat moment de beste kansen bij Jochem Hubregtse. Hij maakte geen fouten en won daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar de Zwolle Cup bij de heren met 69 slagen (-3), 1 slag voor op Walt van de Kolk.

Dit jaar hadden we voor het eerst Live Scoring. Gedurende de hele dag werden de individuele scores toegevoegd. Dit was ook te volgen op tablets en smartphones.
Leo Kruger heeft dit allemaal voorbereid en gezorgd dat het perfect draaide.
Jan Dudok-van Heel heeft gedurende de wedstrijddag de scores continue ingevoerd.

Traditioneel loopt parallel aan de Zwolle Cup de goede doelen actie Birdies4Kids, met dit jaar de opbrengst voor Unicef.

Sponsoren en donateurs doneren voor elke geslagen Birdie.

Er werden maar liefst 111 birdies geslagen, 30 meer als in 2013. Daarnaast sloegen David Boerhof van GC Havelte en Jochem Hubregtse  ook nog een eagle. Voor de speler met de meeste birdies is er de birdiebokaal.
Dit jaar was de winnaar Rogier Mol van GC Capelle met 6 Birdies.

Na de prijsuitreiking werden 2 prachtige horloges verloot onder de donateurs, Beschikbaar gesteld door Juweliershuis Aalbers. Marco Vroom van Le Petit mocht de trekking doen en de winnaars waren
Jack en Maddy van der Laag en Jean Jacques Jouret.

Gefeliciteerd met jullie prijs

De Zwolle Cup Commissie bedankt:

- De spelers die meegespeeld hebben en ons hebben laten genieten van mooi golf.
- Alle vrijwilligers waar we een beroep op hebben mogen doen.
- Het bestuur van de Golfclub Zwolle voor het beschikbaar stellen van de baan.
- De referees Kate en Jan Pieter
- Rene Meerburg die de hele dag als EHBO-er aanwezig was.
- De wedstrijdleiding
- De Greenkeepers, de baan lag er geweldig bij. Prachtige snelle Greens
- De gastvrije medewerkers van Le Petit. Het was weer prima verzorgd.
- De receptie en administratie voor hun enthousiaste ondersteuning
- De handicartcommissie voor het beschikbaar stellen van de handicarts.
-  Bos Tweewielers voor het beschikbaar stellen van een scooter als hole- in-one prijs
-  Juweliershuis Aalbers voor het beschikbaar stellen van 2 prachtige horloges voor Birdies4Kids
-  Alle bedrijfssponsoren die ons financieel hebben gesteund.

Nogmaals, allemaal van harte bedankt en we hopen volgend jaar, bij de 8e editie van de Zwolle Cup, weer een beroep op jullie te mogen doen.

Hans Broeks en Harrie Bergman, (toernooileiding en organisatie)

Marijke Ebbens ( wedstrijdorganisatie en wedstrijdleiding)

^ terug naar boven