Bezoekersregels:

• De golfclub Zwolle kent in principe geen starttijden, maar wij verzoeken greenfeespelers altijd vooraf telefonisch te informeren op welke tijd van de dag er gespeeld kan worden i.v.m. eventuele interne wedstrijden etc. (receptie 038 4534270)
  • Greenfeespelers dienen zich vooraf te melden bij de receptie.
  • Greenfeespelers dienen minimaal in het bezit te zijn van een geldig en aantoonbaar GVB bewijs.
  • De greenfeekaart moet zichtbaar aan uw tas bevestigd zijn.
  • Uw bal in de spiraal bij de eerste hole bepaalt de volgorde van de flights. Zie ook Startprotocol en de Local Rules.

Gedragsregels:

Blijf in Beweging

Houd aansluiting op de flight die voor u loopt. Zo niet, laat dan de flight die achter u loopt door, wanneer deze sneller is. Laat andere spelers niet op u wachten. Als je moet zoeken laat dan direct de flight achter je door als die moet wachten. Daarna mag je 5 minuten zoeken.
Houd de gang er in. Prepareer u vast op uw eigen slag, terwijl een medespeler slaat. Bedenk bijvoorbeeld vast welke club je gaat gebruiken.

Elke speler dient met een eigen uitrusting te spelen en moet een pitchfork bij zich hebben.

Het is streng verboden de  'eco-gebieden' te betreden vanwege hun kwetsbaarheid. Overtreders worden van de baan verwijderd. Zie verder onder Baaninformatie Ecogebieden.

Drivingrangeballen zijn alleen toegestaan op de drivingrange, niet op de 18-holes baan, de par 3 baan, pitchingarea of puttingarea.

Honden zijn op de baan en in het clubhuis niet toegestaan.

Oefenslagen naast de tee, plaggen terugplaatsen en goed aandrukken, bunkers aanharken, pitchmarks herstellen.

Geen trolleys op tees, greens, voorgreens en tussen greens en bunkers.

Spaar de bunkerranden.

Handicarts: volg de paden en zoveel mogelijk de drogere delen van de fairways.

Aanwijzingen van clubofficials, ook betreffende de toegestane grootte van een flight, dienen altijd te worden opgevolgd.

Kledingvoorschriften op onze baan dienen te worden nageleefd.

Laat geen Sporen na
Laat de Golfbaan achter zoals u hem betrad. Herstel uw pitchmarks op de green, repareer plaggen en hark bunkers weer aan. U zult het waarderen als de speler voor jou hetzelfde heeft gedaan. Gooi geen opgerookte sigaretten en sigaren in de baan. Doe deze in een doosje of zo en gooi deze dan weg in de prullenbak. Beschouw de baan als uw eigen tuin.

Bedwing je Emoties
Golf is maar een spelletje. Het kan frustrerend zijn om een slechte bal te hebben geslagen, of je bal in een hindernis zien te belanden. Maar onthoud dat het nog frustrerender is om niet meer te kunnen spelen omdat uw clubs gebroken zijn of omdat u weggestuurd bent van de club. Let op je taalgebruik, spreek niet met luide stem, en heb je emoties onder controle.

Stilte als anderen Spelen
Goed Golfen vraagt veel concentratie. Het is beleefd naar de andere spelers toe om stil te zijn als iemand zich aan het voorbereiden is op een Swing. Bedenk dat bijv. een broodje pakken uit de tas al veel geluid maakt.

Sta niet in de Weg
Loop niet tussen de bal van uw medespelers en de putt. Dan kunnen oneffenheden in het gras ontstaan waardoor de putt kan mislukken. Loop ook niet voor iemand langs die net een Swing wil maken. Sta op wat voor manier dan ook niet in de weg. Houd gepaste afstand (minimaal 4 meter).

Fore!
'Fore' is de officiële waarschuwingskreet bij Golf. Een speler moet het nooit laten om Fore te roepen als zijn bal richting andere spelers vliegt OF naar een plek waar spelers zouden kunnen staan die u NIET ziet, ook al is de kans klein dat iemand geraakt wordt.
Dus roep / schreeuw het ook bij twijfel.

Voorrang
Baanpersoneel, werkend op de baan, heeft altijd voorrang. Wacht op hun teken om verder te spelen.

Spelers die een officiële wedstrijd spelen hebben altijd voorrang op andere spelers. Er kan alleen gestart worden in overleg met de wedstrijdcommissie. Zie Startprotocol.

Marshals
Marshals kunnen corrigerend optreden en kunnen u aanspreken op uw gedrag en etiquette.